Fuglsøcentret

Kunstudstilling i Foyer 

Året rundt er der spændende kunst på væggene i Fuglsøcentrets Foyer.

Udstillingerne arrangerer vi selv – eventuelt interesserede kunstnere er velkomne til at rette henvendelse til os på til@fuglsoecentret.dk.

 

 Fotoudstilling af landsbyfotograf Mads Munk Jepsen

'Grønland - den vilde naturlighed'

i Fuglsøcentrets Foyer

1. oktober - 20. december 2020

Grønland; et fascinerende land med ufattelig skønhed og oplevelser for livet. Nogle har boet og arbejde i Grønland; andre kender nogle, der har været der; andre igen har været turist i landet og mange drømmer om at opleve det.

Det store land har bare den der wauw effekt, hvor minder, glæder og drømme om landet vækkes til live hos de fleste.

 

Udstillingen

Arbejdet med forberedelserne til udstillingen strækker sig flere år tilbage, hvor det allerede i 2017 blev sat i kalenderen. Derfor har også været et herligt gensyn med minderne fra Grønland, hvor tankerne med udstillingen er at præsentere den fantastiske natur både i hverdagsbillederne, set gennem turistens oplevelser og vække genkendelse hos den besøgende, der har boet og levet i Grønland.

 

Oplevelserne i Grønland

Mange af hverdagssituationer som man oplever i Grønland, er naturligvis også det den besøgende ser, men nogle taget mere for givet og er ikke så skræmmende et syn som for eksempel en sæl på det lokale marked ’Brættet’. Det er bare noget der findes i byer og bygder i Grønland, i lige så høj grad som de årlige begivenheder og højtider ses rundt i lokalsamfund i Danmark.

 

Landsbyfotograf

Mads Munk Jepsen arbejder dagligt som landsbyfotograf, hvilket omfatter alle mulige forskellige opgaver for landsbyer med hjælp til fotos og fortællinger til website, flyers og markedsføring; forfriskende skolefoto for mindre skoler, portrætfoto for såvel familier som virksomheder og organisationer samt billeder til arrangementer.

Visuelle fortællinger

Fortællingen om den personlige oplevelse, stoltheden over det lokale særpræg og bare det at fortælle om hverdagen, der hvor man bor, er en trend, der bliver mere og mere udbredt. Det er særligt det fokus, Mads Munk Jepsen har i sit arbejde som landsbyfotograf. At være fotograf for det lokale, fange ildsjælens øjeblik og være formidler sammen med lokalsamfund om, at her er faktisk også rart og noget at være stolt af.

 

Drømmen

At komme tilbage til Grønland, og komme rundt ud i de fjerne afkroge, møde de lokale, indsamle inspiration og visuelle indtryk til storytelling projekter, der viser livet, hverdagen, glæden og stoltheden i den grønlandske befolkning, og åbne op for nye vinkler og fortællingen om dette fantastiske land.

 

Kom forbi i efterårsferien 

Udstillingen er netop sat op. Der er fernisering lørdag d. 10. oktober 2020, kl. 14, og udstillingen kan ses på Fuglsøcentret i foyeren frem til den 20. december. Så er der god tid til at komme forbi og få minderne og drømmene om Grønland vakt til live.

Alle fotos er mulige at købe til en enhedspris på kr. 300,- pr. stk., og kunne måske være en nem julegave til at holde fast i minderne om Grønlands vilde naturlighed.

Se mere på https://munkjepsen.dk om mulighederne for personlig, hurtig og hjælpsom sparring til den visuelle fortælling - det kunne være nye familieportrætter, fotos til website og til markedsføring, landsbyfotos eller noget helt andet.