Fuglsøcentret

Påskebrunch & Påskeudstilling 2024

 

SYDJURSKUNSTNERES PÅSKEUDSTILLING 2024 på Fuglsøcentret 

BLÅ….. er temaet for Syddjurskunstneres fælles udstilling i den store smukke sal ”Ovalen” på Fuglsøcentret. Her viser 33 professionelle kunstnere og kunsthåndværkere deres fælles udstilling. Kunstnersammenslutningen Syddjurskunstnere består af billedkunstnere, grafikere, skulptører og keramikere, alle bosiddende i Syddjurs Kommune. 

15 af kunstnersammenslutningens medlemmer har også separatudstillinger på Fuglsøcentret i Påsken, og de vil være til stede under hele Påskeudstillingen. Så der er rig mulighed for at få en dialog med kunstnerne og se et udvalg af deres arbejder. 

Syddjurskunstnernes Påskeudstilling 2024 på Fuglsøcentret har valgt temaet ”BLÅ”, fordi blå ikke kun er en farve. Det er også en meget poetisk farve, en stemning, som mange kunstnere også tidligere er blevet inspireret af. 

Den blå farve bliver ofte forbundet med noget åndeligt, noget drømmende eller melankolsk og er ikke mindst hemmelighedens farve - som himmelen over os og som havet under os. 

Blå lader os rette blikket langt ud mod noget uendeligt. 

Naturen beriger os med elementer og farver - noget som Syddjurskunstnerne er meget bevidste om, og som er en daglig inspirationskilde. Den djurslandske farvepalette... Skumringens time, hvor hav og himmel flyder sammen og bliver et, og hvor grænserne flyder i blå nuancer. Timen lige efter solnedgang og lige inden, det bliver mørkt, tusmørke, hverken dag eller nat men tiden, hvor magien opstår. BLÅ siges også at kunne stimulere underbevidstheden og intuitionen hos os. 

Besøg os på Fuglsøcentret i Påsken og lad dig forføre af kunst med udgangspunkt i de BLÅ nuancer - farven som har inspireret kunstnere op gennem tiderne og frem til i dag. Se mere på vores hjemmeside www.syddjurskunstnere.dk. 

Faktaboks: Fernisering - onsdag den 27. marts kl. 17.00 Syddjurskunstnerne vil være til stede ved ferniseringen. 

Åbningstider: 28. marts - 1. april 2024 kl. 10.00 - 17.00. Entre 30,- kr. 

Udstillingen støttes af Syddjurs Kommunes Kulturpulje. 

Adresse Fuglsøcentret, Dragsmurvej 6, 8420 Knebel. I Fuglsøcentrets restaurant kan der torsdag til søndag købes brunch fra 10.30- 13.00. Det anbefales at bestille bord. Der kan også købes kaffe og kage i receptionen. Torsdag til søndag vil der også være mulighed for at købe frokost i restauranten. 

https://www.fuglsoebillet.dk/event/paaskebrunch-i-forbindelse-med-paaskeudstillingen-2024/