Fuglsøcentret

Kunstudstilling i Foyer 

 

Året rundt er der spændende kunst på væggene i Fuglsøcentrets Foyer.

Udstillingerne arrangerer vi selv – eventuelt interesserede kunstnere er velkomne til at rette henvendelse til os på til@fuglsoecentret.dk

Om kunstneren:

Øssur Mohr er en markant færøsk maler, som I lighed med andre stærke kunstnere fra det lille ørige, ofte lader sig inspirere af det helt specielle fortryllende lys, som kastes fra himlen nedover de blygrå øer.      

Ud fra de stærke naturindtryk skaber kunstneren sine billeder, der dog rækker langt udover den nære oplevelse af naturen og ekspressivt spejler de dramaer naturen byder på, og de følelser, som det afsætter i kunsternes måde at tolke omverdenen. 

Nærvær er et vigtigt stikord til Øssur Mohr´s maleri, og det en hurtig konstatering, at lyset spiller en afgørende rolle i hans maleri, for han har levet med det lys, siden han blev født – og det er dette lys, som er vandret med over i hans billeder – fortryllet, åndeligt, magisk og besættende. At kunst bidrager på denne måde. Det er opløftende, og sådan skal det være. Og præcis sådan er der noget opløftende ved at stille sig hen foran et af Øssur Mohr´s billeder.

( Tekst af Kunst forfatter Ole Lindboe )

Udstillingsperiode: 5. juli 2024 – 30. september 2024

Fernisering: 6. juli 2024 kl. 13.00 – 15.00

Sted: Hotel Fuglsøcentret, Dragsmurvej 6, 8420 Knebel