Fuglsøcentret

Kunstudstilling i Foyer 

Året rundt er der spændende kunst på væggene i Fuglsøcentrets Foyer.

Udstillingerne arrangerer vi selv – eventuelt interesserede kunstnere er velkomne til at rette henvendelse til os på til@fuglsoecentret.dk

Anniqa Art udstilling ”Ej blåt til Lyst”

Udstilling i Foyer på Hotel Fuglsøcentret  11.april – 30. juni 2023

Fernisering: lørdag 15. april 2023 kl. 13.00 – 15.00

Anniqa er kendt som multikunstner i 60-70-80’erne i såvel Danmark som Sverige.

Svenskfødte Anniqa stiftede danskerne første gang bekendtskab med i TV-serien Pippi Langstrømpe, hvor Anniqa optræder som slangetæmmersken Frøken Paula og i samme periode flytter Anniqa til Danmark. I Sverige vinder Anniqa som 10 årig sin første sangkonkurrence i Parkkvällen, Piteå. Året efter turnere Anniqa Sverige rundt med en manager – og begynder at optræde med forskellige bands. Anniqa har altid været glad for dyr og køber som 12 årig en Pyton slange – på et tidspunkt taler bandet om at tilføre deres optræden noget mere end sang og musik. Pilen lander på Anniqas phytonslange, som Anniqa, iført eksotisk kostume, tager med på scenen og krydrer sangene med slangedans.
Slangedansen fylder mere og mere og Anniqa turnerer og kendes som slangedanser - også uden for Sverige. Anniqa bliver kendt herhjemme som slangepigen, men optræder også i flere andre lande fx Italien, Holland, Marokko, Norge, Finland, Island og Færøerne samt USA, hvor Anniqa i flere uger er tilknyttet All Warners Harlem Globetrotters.

Gustav Winckler (producer, tekstforfatter, sanger) hører i 1974 Anniqa synge og beder hende ligge slangerne på hylden og tilbyder pladekontrakt - hurtig ryger Anniqa direkte ind på Dansktoppens 1ste plads - og ses og høres landet over til koncerter. Backstage og mellem koncertstederne brugte Anniqa tiden på at strikke eller tegne. Anniqa portrætterede
flere af datidens kendte danskere. Måske husker flere, at Anniqa tegnede for 70ernes populære danske boyband Mabel. Anniqa har fx leveret tegninger og illustrationer til hæfte for 6 dages løbet og Jørgen Fritsches Modeshow. Anniqa har flere udstillinger bag sig herhjemme, fx på Hotel Mercur, Kunstforeningen Køge Bugt’s Forårsudstilling., Greve Rådhus og i 2018 på GALLERI-Randers med temaet ”Kunst mod Vold” i samarbejde med LOKK (Landsorganisationen for Kvinde Krisecentre), som Anniqa støttede via indtægter fra salget. Det er også blevet til et par udstillinger i Paris, Sverige, Kuwait og USA. Anniqa er autodidakt, har taget sin afsluttende skolegang på kunstlinjen på Virginska Skolan i Sverige.
Anniqa har i en periode i begyndelsen af 80’erne malet side om side om Thy-maleren Freddy Eriksen (1930-2012) i hans atelier.

Vennen Bjørn Wiinblad (1918-2006) tilbyder Anniqa at male for ham, efter at have set en af Anniqas udstillinger. Anniqa valgte at forblive aktiv i showbiz, men samtalerne med og besøgene hos Wiinblad i det Blå Hus fortsatte og blev en inspirationskilde, hvilket ses i enkelte malerier på udstillingen.

Anniqa flytter i 1985 til USA og arbejdede som personlig træner for flere Hollywood Personligheder, som hun også portrætterede.
Anniqa arbejde på Betty Ford Centret og underviser i Yoga.
I privat regi underviser Anniqa også Betty Ford, Jacqueline Kennedy Onassis samt Arnold Schwarzenegger Anniqa finder også tid til at tegne og male.

Desværre bliver Anniqa i forbindelse med en operation handicappet i 2007 og overlever kun den fejlslagne operation, da hun indtil da er i så god fysisk form som tilfældet er. Flere husker, at det er Anniqa som får kvinderne i Danmark til at dyrke bodybuilding/fitness og at hun er Danmarks første repræsentant til verdens Miss Olympia, som afholdes i USA.
Anniqa omstiller sig til at være mindre på farten – mindre fysisk aktiv. Det sværeste for Anniqa er, at hun ikke længere kan hike eller løbe og heller ikke dyrke bodybuilding/fitness som hidtil.

NU er det er heldigvis muligt for Anniqa at træne i varmtvandsbassin og modtage optræning fra fysioterapeut i hjemmet. Anniqas interesse for at tegne og male er en "lise" – et mediativt åndehul, ligesom tiden med hendes dyr er. Dyr har altid beriget Anniqas liv, ligesom hendes voksne søn og børnebørnene.
Fra at kunne løbe til besværet at gå med stok, er Anniqa endt med permanent at sidde i kørestol. Anniqa er delvist lammet i venstre side og har svær seneskedebetændelse i højre håndled, hvilket gør det besværligt for Anniqa at udføre praktiske opgaver som fx at male. Fra november 2019 indtil nu har Anniqa pga. dårligere balance faldet flere gange – hvilket har afstedført et par lange hospitalsindlæggelser med tilstødende infektioner. Anniqa har været på kanten mellem liv og død - hjulpet tilbage via respirator og en stærk overlevelsesvilje.

Anniqa aftalte denne udstilling med Fuglsøcentrets direktør Peter Brinks for 5 år siden og har glædet sit til at præsentere og deltage i fernisering af udstillingen ”Ej blåt til Lyst” men planerne blev skrinlagt efter sidste års lange indlæggelse og det faktum, at Anniqa lige har brækket venstre arm, hvilket gør det umuligt at tage den lange tur over Atlanten. Heldigvis tager Sandra Sonne over og håber, at det lykkedes for Anniqa at være med online.
Anniqa er meget glad for, at det er muligt at udstille på Fuglsøcentret i de smukke rammer inde og ude, med Memory Lane Rockmuseum som nabo. Anniqa har tidligere besøget Memory Lane Rockmuseum og doneret flere effekter til museets direktør Paul Nowack. Memory Lane Rockmuseum er helt sikkert et besøg værd – efter ferniseringen.

Udstillingen ”Ej Blåt til Lyst” indeholder bl.a. portræt af den danske Dronning Margrethe II, som foruden blåt blod i årerne er iført blåt tøj og hat og fra Vintage samlingen vises også ”Den blå Dames blå time” flere forårskåde kvinder, farverige abstrakte malerier, malerier af dyr – ja kom og kig og reflekter over udstillingens titel, når du ser malerierne Anniqa har skabt og som vises af Sandra Sonne.

Fuglsøcentret byder på bobler mm. til ferniseringen lørdag den 15. april 2023 kl. 13.00


Vel mødt og på gensyn!!!